Extra mosterd 350 g

Nog pittiger en straffer dan de straffe mosterd.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,70
-+

Productbeschrijving

Details

Naar aanleiding van de 90ste verjaardag bracht De Ster in 2015 een derde versie van de mosterd uit: de 'Extra Mosterd'. "In tegenstelling tot de straffe mosterd zitten er geen volle zaadjes meer in, maar is hij toch nog pittiger en straffer. Hij prikkelt eerst de neus en ebt dan langzaam weg.

Mosterdzaad is afkomstig van verschillende soorten mosterdplanten. De belangrijkste twee leveren wat men noemt bruin mosterdzaad en geel mosterdzaad. De eenjarige plant kan 1,20 meter worden en heeft lange behaarde bladeren en zwermtrossen met kleine gele bloemen. De bloemen ontwikkelen peulen, waarin de bolronde, harde zaadjes met een netvormig oppervlak liggen. De peulen worden geoogst net voordat ze openspringen, als ze geheel rijp zijn. Vervolgens worden ze gebundeld en gedorst. De zaadjes worden vervolgens verbrijzeld in een hamermolen. De droge massa weekt vervolgens een tiental uur in kuipen in een mengsel van onder meer azijn en zout, deze brij wordt tot slot fijngemalen tussen de molenstenen. Het resultaat is een zeer smeuïge mosterd met een zachte smaak, een echte delicatesse die snel bekend geraakte in de streek.


Producent
De Ster

Elke streek in Vlaanderen had vroeger zijn eigen mosterdproducent. Zij vervaardigden mosterd volgens de lokale smaak: van scherp over pittig tot zacht. Onder de merknaam DE STER produceerde de familie Vanderwegen al drie generaties lang zachte mosterd die blijkbaar de populairste is in het Leuvense en omstreken.  Familie Eraly nam onlangs de productie over. De spil van het bedrijf is nog steeds de mosterdmolen die grootvader Eugène van een Leuvense mosterdmaker kocht. In deze molen worden de geweekte mosterdzaadjes fijngemalen tussen molenstenen. Er zijn nog maar enkele mosterdproducenten die deze ambachtelijke maalmethode gebruiken.

Locatie
Lubbeek

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Zelf samen te stellen mand - Riet

Zelf samen te stellen mand - Riet

Van: € 7,00

Tot: € 433,85

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Van: € 4,00

Tot: € 430,85

Zelf samen te stellen mand - Stof

Zelf samen te stellen mand - Stof

Van: € 7,50

Tot: € 434,35