Hagelandse moutspeculaas

Een oud recept van de grootvader, vervaardigd met grondstoffen en kruiden uit Hoegaarden.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 4,20

Productbeschrijving

Details

Tijdens de oorlog 1914-1918 was grootvader Swinnen "kleine gast" bij een bakker in Brussel. Na de oorlog kreeg hij uit dankbaarheid een speculaasmachine. Terug thuis in Hoegaarden maakte hij speculaas met de producten uit Hoegaarden naar analogie van het oorspronkelijke recept in Brussel. Het is een typisch product en de mout geeft een speciale toets aan de speculaas. De speculaas wordt gemaakt met grondstoffen en kruiden uit Hoegaarden.

Producent
Bakkerij Swinnen

In de schaduw van de kerktoren van Hoegaarden vind je bakkerij Swinnen. Hier maakt Benny Swinnen het echte Hagelandse streekbrood, de bekende suikervlaaien, mumbollen en veel andere specialiteiten die je spontaan doen watertanden. Benny’s overgrootmoeder bakte en verkocht al brood in 1890 en de vakkennis werd generatie op generatie doorgegeven. ‘Onze familierecepten zijn dus meer dan een eeuw oud’, vertelt Benny fier. ‘We beschikken zelfs nog over de originele vormen en mallen.’ 
Maar dat betekent niet dat de bakker niet vernieuwend werkt. Integendeel, Benny gaat heel creatief aan de slag en pakt geregeld uit met nieuwe vondsten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een truffel met een vulling op basis van Chardonnay Meerdael? En zijn moutspeculaas, suikervlaai en Hoegaardse mumbollen kregen zelfs het Vlaams streeklabel, een hele erkenning.

Locatie

Hoegaarden

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Zelf samen te stellen mand - Riet

Zelf samen te stellen mand - Riet

Van: € 7,00

Tot: € 433,85

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Van: € 4,00

Tot: € 430,85

Zelf samen te stellen mand - Stof

Zelf samen te stellen mand - Stof

Van: € 7,50

Tot: € 434,35

Snoepertjesmand

Snoepertjesmand

€ 48,40