Koolzaadhoning 250g


Hof ter Vrijlegem werkt samen met een imker uit de buurt voor de productie van koolzaadhoning. Tijdens de bloei van het koolzaad zet de imker bijenkasten in het veld. Zo is er een goede bestuiving en bekomen we de lekkere, smeerbare koolzaadhoning.


Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 4,90
-+

Productbeschrijving

Details

Hof ter Vrijlegem werkt samen met een imker uit de buurt voor de productie van koolzaadhoning. In de maand juni worden er tijdens de bloei van het zomerkoolzaad bijenkorven op het veld geplaatst. De honing bevat voornamelijk koolzaadnectar maar ook wat nectar van o.a. de linde en de braam, die eveneens op dat moment bloeien. Door deze gemengde samenstelling is de honing witgeel van kleur, heeft hij een fijne kristalstructuur en blijft hij gedurende langere tijd smeerbaar.

Producent
Hof Ter Vrijlegem

Hof Ter Vrijlegem is meer dan een charmante B&B waar je kan genieten van de rust en het landbouwleven. Peter en Ann Coucke - Saerens baten er een gemengd landbouwbedrijf uit. ‘Een kleinschalig en familiaal bedrijf waar ook onze kinderen Marie, Annabel en Willem de handen uit de mouwen steken’, vertelt Ann. De specialiteit is koolzaad. ‘Niet alleen om te dienen als biobrandstof. De beste koolzaadolie is een lekkernij in de keuken, ideaal voor koude en warme bereidingen.’
De olie wordt gewonnen uit zorgvuldig gesorteerd zaad van eigen teelt. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische solventen en bleekmiddelen zoals bij industrieel gewonnen oliën. Om de nootachtige smaak extra te accentueren wordt het zaad gepeld met behulp van een eigen ontwikkeld procedé. De olie wordt gebotteld op de boerderij en rechtstreeks vermarkt naar lokale winkels en andere hoeveproducenten.

Locatie

Asse

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Zelf samen te stellen mand - Riet

Zelf samen te stellen mand - Riet

Van: € 7,00

Tot: € 433,85

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Van: € 4,00

Tot: € 430,85

Zelf samen te stellen mand - Stof

Zelf samen te stellen mand - Stof

Van: € 7,50

Tot: € 434,35