Productbeschrijving
Details
Dit konfijt wordt op ambachtelijke wijze gemaakt en is ideaal bij een stukje wild, paté, of bij een kaasschotel.
Producent
Wildiers
De familie Wildiers was aanvankelijk een boerenfamilie die witloof in volle grond teelde. De overschotten van de groenten werden verwerkt tot pickles en confituur. Het bracht moeder Wildiers op een idee en in 1985 startte de familie een confituur- en geleibedrijfje. Vandaag zet dochter Emilie de traditie voort. Het gamma overheerlijke confituren en originele konfijten is enorm, van kweeperengelei tot selderkonfijt, aardbeiconfituur en vlierbessensap en veel meer, gemaakt volgens aloude recepten.
‘Maar onze specialiteit is de witloofconfituur en -konfijt’, vertelt Emilie. ‘We waren tenslotte witloofboeren en we zitten hier in volle witloofstreek.’ Alle confituren, geleien en konfijten worden in open, koperen ketels bereid. De kooktijd in een koperen ketel is kort, zodat de smaak van de vruchten en groenten beter bewaard blijft.
Locatie
Wespelaar-Tildonk