Leuvense Fonskes 250 g (20 pralines)

Leuvense Fonskes zijn handgemaakte pralines van 100% Belgische chocolade van de hoogste kwaliteit met verfijnde vullingen van verschillende smaken: koffie, caramel-praliné. 

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 18,00
-+

Productbeschrijving

Details

Leuvense Fonskes zijn handgemaakte pralines van 100% Belgische chocolade van de hoogste kwaliteit met verfijnde vullingen van verschillende smaken: koffie, caramel-praliné. De praline toont het symbool van Leuven: de "Fons Sapientiae", bron der wijsheid, het standbeeld op het Fochplein van Leuven. Het symboliseert zowel de vreugde van het bier in de ene hand als de universitaire kennis van het boek in de andere hand: een combinatie dat Leuven uniek maakt in de wereld. In elke doos zit een tekst met de uitleg over het standbeeld Fonske en zijn betekenis in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels).

Producent
Leuvense Fonskes

Jeugdvriendinnen Liesbeth Geerinck en Bie Deckmyn zijn verzot op heerlijke desserten. Ze schreven er zelfs een boekje over met veertig recepten. Dat werd zo’n succes dat ze gevraagd werden om hun recepten op de Leuvense Kerstmarkt te demonstreren. ‘En daar is het idee ontstaan om een specialiteit te creëren voor de stad Leuven’, vertelt Bie. ‘Want we zijn fier op onze stad. Er wonen zoveel verschillende nationaliteiten dat een Leuvens streekproduct altijd in de smaak valt.’
Het werd een overheerlijke praline, handgemaakt van Belgische chocolade en met een koffie-, caramel- of pralinévulling. De Leuvense Fonskes zijn de ambassadeurs van Leuven. Ze zijn genoemd naar het standbeeld Fons Sapientiae, of de ‘Bron der wijsheid’, beter gekend als ’t Fonske.

Locatie
Leuven

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Zelf samen te stellen mand - Riet

Zelf samen te stellen mand - Riet

Van: € 7,00

Tot: € 433,85

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Van: € 4,00

Tot: € 430,85

Zelf samen te stellen mand - Stof

Zelf samen te stellen mand - Stof

Van: € 7,50

Tot: € 434,35

Snoepertjesmand

Snoepertjesmand

€ 55,70