Koffie Dessert 250 g

De koffie wordt volgens het oude, ambachtelijke, principe gebrand.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 5,40
-+

Productbeschrijving

Details

 

De koffies worden volgens het oude, ambachtelijke, principe gebrand. Deze manier van branden neemt meer tijd in beslag dan de industriële branding. De ruwe koffie wordt in een ronddraaiende trommel gedurende 12 à 13 minuten gebrand en nadien gekoeld met lucht, zo wordt er een gelijkmatige branding van de bonen en een goede ontwikkeling van het aroma verkregen. Bij industriële branding worden de koffiebonen gedurende korte tijd aan zeer hoge temperaturen blootgesteld, nadien nat gemaakt en gekoeld met lucht.

De gebrande koffiebonen worden in een walsmolen met pletrollen gemalen. De bonen doorlopen een reeks van telkens 2 naast elkaar en in tegengestelde richting draaiende cilinders (de pletrollen) die ze pletten/malen. Op deze wijze is de maalgraad steeds dezelfde, raken de bonen niet verhit tijdens het malen en is er ook geen aromaverlies.

Door de selectie van kwaliteitkoffies en de wijze van branden – de koffies worden lichtbruin gebrand – is Stroobants koffie vrij zacht van smaak en goed verteerbaar.
 
Producent

Koffiebranderij Stroobants

Koffie, reeds 3 generaties lang een passie bij Stroobants! Koffiebranderij Stroobants is opgericht door Paul Stroobants in 1933. Maar de passie was al een generatie vroeger in de familie aanwezig: de ouders van Paul Stroobants hadden op hetzelfde adres sinds 1902 een delicatessenzaak waar ze ook reeds hun eigen merk koffie verkochten. De delicatessenzaak was gelegen in de Schaffensestraat 64, naast een tramstation, in Diest. Veel mensen van de omliggende gemeenten kwamen hier hun inkopen doen. Door de grote vraag naar koffie specialiseerde Paul Stroobants zich op de koffie en startte een eigen koffiebranderij in een naastgelegen pand. Sinds het overlijden van Paul Stroobants in 1986 wordt de zaak verdergezet door één van zijn zonen Marc Stroobants.

Locatie
Diest

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Bij de koffie

Bij de koffie

€ 37,80
Zelf samen te stellen mand - Riet

Zelf samen te stellen mand - Riet

Van: € 7,00

Tot: € 433,85

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Van: € 4,00

Tot: € 430,85

Zelf samen te stellen mand - Stof

Zelf samen te stellen mand - Stof

Van: € 7,50

Tot: € 434,35

Ontbijtmand

Ontbijtmand

€ 48,80
Snoepertjesmand

Snoepertjesmand

€ 48,40