Productbeschrijving
Details
De nieuwe ‘Averbode Abdij honingmosterd’ is een samenwerking tussen mosterdmakerij “De Ster” en de Abdij van Averbode.
Ook bij deze honingmosterd staat – zoals bij alle Averbode-producten – een authentieke smaaktraditie voorop. De nieuwe mosterd heeft een geraffineerde en uitgekiende smaak, bereid volgens de familietraditie die mosterdmakerij De Ster voorschrijft: met passie, traag gemalen mosterdzaden en natuurlijke ingrediënten: mosterdzaadjes, natuurazijn, water, zeezout en natuurlijk honing.
Voor de verfijnde honingsmaak, werken we samen met imker Herman Torfs uit Aarschot, waar dezelfde ambacht en traditie voorop staat. Deze honing is 100% Belgisch en met eigen, gezonde bijenkolonies die voor een optimale honingproductie met een bijzonder volle smaak zorgen.
Producent
De Ster
Elke streek in Vlaanderen had vroeger zijn eigen mosterdproducent. Zij vervaardigden mosterd volgens de lokale smaak: van scherp over pittig tot zacht. Onder de merknaam DE STER produceerde de familie Vanderwegen al drie generaties lang zachte mosterd die blijkbaar de populairste is in het Leuvense en omstreken. Familie Eraly nam onlangs de productie over. De spil van het bedrijf is nog steeds de mosterdmolen die grootvader Eugène van een Leuvense mosterdmaker kocht. In deze molen worden de geweekte mosterdzaadjes fijngemalen tussen molenstenen. Er zijn nog maar enkele mosterdproducenten die deze ambachtelijke maalmethode gebruiken.
Locatie
Lubbeek