Lo(v)onse Pruimenstroop 250 g

De Lo(v)onse Pruimenstroop is een stroop gemaakt op basis van de pruimenvariëteit ‘Belle de Louvain’ of ‘Schone van Leuven’.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 3,60

Productbeschrijving

Details

De ‘Belle de Louvain’ of ‘Schone van Leuven’ is een in de vergeethoek geraakte pruimenvariëteit. Het Steunpunt Industrieel en Wetenschappelijk Erfgoed (SIWE vzw) zette de pruimensoort dan terug op de kaart. De Lo(v)onse Pruimenstroop ontstond op initiatief van SIWE vzw en wordt geproduceerd door de Gebroeders Bleus van de Stoomstroopfabriek te Borgloon. Het basisingrediënt van de stroop is de ‘Belle de Louvain’. De bezieler van deze pruim is professor Jean-Baptiste Van Mons (1765-1842). Hij was ondermeer werkzaam aan de KULeuven als professor in de scheikunde maar zijn grote hobby was de pomologie. Eén van zijn tuinen was gelegen te Leuven. Ook vandaag nog vinden we talrijke sporen van Van Mons terug in Leuven, denk maar aan de Jean-Baptiste Van Monsstraat en de Belle de Louvain die staat te pronken in de kruidtuin van Leuven. De naam van dit product ‘Lo(v)onse Pruimenstroop’ is afkomstig van een oude benaming voor ‘Leuven’, ‘Lovon’ en verwijst ook naar Borgloon, waarvan de naam wel vaker wordt afgekort tot ‘Loon’.

Na stopzetten van de productie door Siwe, maken de gebroeders Bleus hem verder voor Confiserie Temmerman. Benedikte zorgt ervoor dat het lekkere product niet terug in de vergeethoek raakt!

Producent
Confiserie Temmerman

Locatie
Leuven 

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Familiemand

Familiemand

€ 72,20
Leuvens mandje

Leuvens mandje

€ 81,10
Zelf samen te stellen mand - Riet

Zelf samen te stellen mand - Riet

Van: € 7,00

Tot: € 433,85

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Van: € 4,00

Tot: € 430,85

Zelf samen te stellen mand - Stof

Zelf samen te stellen mand - Stof

Van: € 7,50

Tot: € 434,35

Luxe ontbijtmand

Luxe ontbijtmand

€ 73,65