10-granen 2 kg

De 10 granen is een gemengd meel van tarwebloem 55% volgraan: Tarwe, rogge, gerst, zonnebloempitten, lijnzaad, haver, spelt, maïs, soja, boekweit, gluten, mout.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,50
-+

Productbeschrijving

Details

De 10 granen is een gemengd meel van tarwebloem 55% volgraan: Tarwe, rogge, gerst, zonnebloempitten, lijnzaad, haver, spelt, maïs, soja,  boekweit, gluten,  mout. Grof gemalen. Bestemd voor de bereiding van brood,  banket en fijngebak. 

Producent
Vanden Bempt Molens

Molenaar Luc Weckhuysen heeft het malen met de paplepel meegekregen. Overgrootvader Victor Vanden Bempt startte de maalderij op in 1908. Hij leerde de stiel aan zijn zoon, die het op zijn beurt doorgaf aan zijn schoonzoon, de vader van Luc. ‘En onze tweede zoon Simon werkt intussen mee in het bedrijf, de vijfde generatie staat klaar’, lacht Luc fier. De molens malen tarwe met moderne machines maar toch op een ambachtelijke manier. Van de Hagelandse tarwe, geteeld op Hagelandse bodem door Hagelandse landbouwers, maakt de molenaar de befaamde Hagelandse bloem. ‘En alleen de beste granen, recht van de boer, komen in aanmerking.’ Nog leuk om weten, sinds kort draait de oorspronkelijke watermolen van het complex opnieuw om groene stroom op te wekken.

Locatie
Sint-Joris-Weert

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Zelf samen te stellen mand - Riet

Zelf samen te stellen mand - Riet

Van: € 6,50

Tot: € 315,85

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Zelf samen te stellen mand - Doos Straffe Streek

Van: € 3,00

Tot: € 312,35

Zelf samen te stellen mand - Stof

Zelf samen te stellen mand - Stof

Van: € 7,00

Tot: € 316,35

Keukenmand

Keukenmand

€ 35,50